1 of 1
BY THE SEA

The first thing a father’s two teenage daughters said upon his buying a dilapidated century-old-plus fisherman’s house as a weekend retreat was, “We will never go there.” But once the work by designers Serge Castella and Jason Flinn was complete, the daughters have been heard to say, “We will never leave.”

For years, Castella and Flinn, partners in design and in life, had passed the dwelling, which sits high on its site along a particularly dreamy stretch of Spain’s Costa Brava, not far from one of their own homes. And while the designers admired the house and saw its potential, even they were a bit reluctant to commit to a project that would require such extensive work. Their client, however, who is also a friend, was looking for a retreat from his native France, where he and his wife and daughters could reside, ideally for an entire summer at a time. “Our client is someone so incredibly cultivated and with such incredible taste that both Serge and I are inspired by him,” says Flinn. “He’s involved in the world of fashion and understands style and how a house can embody that.”

But to make the house chic and stylish required gutting it down to the boards and rafters. “We were able to start our work with a blank canvas and add to it, piece by piece,” says Flinn. From that point, Castella and Flinn configured a new floor plan, which incorporated four bedrooms and expansive dining and living areas and terraced outdoor spaces. Although the intention for the house was that it would be a relaxed and casual destination for the family, it also needed to be functional. The daughters and their friends would be coming in from swims at the beach without much concern about wet clothes and sand and the husband and wife would be hosting casual dinners for family and friends.

To read the complete story, or to see all photos, subscribe to MILIEU's print or digital editions, available by clicking here.

 

INTERIOR DESIGN BY SERGE CASTELLA

PRODUCED BY PATRICIA KETEKSEN

PHOTOGRAPHY BY MANOLO YLLERA

WRITTEN BY DAVID MASELLO

 

This story appeared in the Winter 2018 issue of MILIEU.